Antwoord op al je vragen

Voor alles wat je (over de sMiles Foundation) wilt weten, vind je hier het antwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Geen zorg. Vul dan het contactformulier in en we geven je zo snel mogelijk een reactie.

Ik wil bijdragen aan de sMiles Foundation! Hoe doe ik dat?
Wat leuk! Daar krijgen wij een smile van op ons gezicht. Je kunt op allerlei manieren bijdragen aan de sMiles Foundation. Bijvoorbeeld door een eenmalige gift, een jaarlijkse donatie of door ons op te nemen in jouw testament.

Wil je op een andere manier bijdragen? Dat kan ook! Je kunt meehelpen bij het organiseren van een evenement, zelf een inzamelingsactie organiseren, rondtoeren met de kids in jouw bolide, noem het maar op! Stuur ons een mail op info@smilesfoundation.nl en we denken graag met je mee.

Wat doen jullie met mijn donatie?
Met jouw steun zet de sMiles Foundation zich in om kinderen die dat verdienen de dag van hun leven te bezorgen. We doen dit altijd vanuit onze passie voor rallyrijden en onze evenementen hebben dus altijd iets met rallyrijden te maken. Of we nu kinderen mee laten rijden met een echte rallyrijder, of dat we een dag organiseren op een circuit, alles wordt vanuit die passie voor rally’s gedaan. Jouw steun zorgt ervoor dat de kosten die gemoeid zijn bij dit soort dagen gedekt kunnen worden. Daarnaast wordt jouw donatie gebruikt voor promotionele doeleinden, zodat we onze stichting meer onder de aandacht kunnen brengen.

Als algemeen nut beogende instelling (ANBI) is Stichting sMiles Foundation vrijgesteld van successierecht. Je bijdrage komt dus geheel ten goede aan de stichting.

Is mijn donatie aan de sMiles Foundation aftrekbaar van de belasting?
Wanneer je een periodieke gift voor minimaal vijf jaar vastlegt met een schriftelijke overeenkomst, kun je de gift voor 100-125% aftrekken voor de inkomstenbelasting.

Zo is ons steunen niet alleen fantastisch voor ons, maar ook mooi meegenomen voor jou. Een voorbeeld: bij een jaarlijkse gift van €1.000, kost je dit netto €350 als je 52% inkomstenbelasting betaalt.

Er zijn wel een aantal voorwaarden:
– Je schenkt ten minste 5 jaar achtereen hetzelfde bedrag.
– De jaarlijkse schenking bedraagt € 250 of meer.

Door belastingvoordeel krijg je meer dan de helft terug van de Belastingdienst. In het gunstigste geval kost een schenking je maar 35% van het gedoneerde bedrag. Deze periodieke schenking wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.

Bij overlijden stopt de periodieke schenking automatisch.

Voor specifieke informatie op maat kun je het beste contact opnemen met jouw belastingadviseur of accountant. Meer informatie over belastingvrij schenken lees je op de site van de Belastingdienst.

Met de schenkcalculator kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel je gift kost én oplevert. Meer informatie en de voorwaarden vind je op de website van de Belastingdienst.

Kan ik ook anoniem een schenking doen?
Dat kan. Hoewel je rekeningnummer voor ons te zien is, kun je altijd ‘anonieme gift’ of ‘geen contact gewenst’ in de omschrijving opnemen.
Hoe stop ik mijn donatie?
Je kunt je donatie stoppen door een e-mail te sturen naar info@smilesfoundation.nl. Je krijgt dan per mail een bevestiging.
Waar vind ik jullie privacyverklaring?
Onze privacyverklaring kun je hier vinden.