2 juni 2023 Adminmore

Laat je bijzondere auto éxtra schitteren!

Als voorzitter van de sMiles Foundation doet Norman Smit een oproep aan bezitters van een bijzondere auto: “Meld je aan voor het sMiles Event en bezorg kinderen die dat echt even nodig hebben de dag van hun leven. Eigenlijk is er maar één dag in het jaar waarop jouw auto die glansrol kan pakken waarvoor die is gemaakt,” voegt Norman er lachend aan toe. 

Op 25 juni 2023 namen zo’n 300 uithuisgeplaatste kinderen via Gezinshuis.com en de Rading Jeugd & Opvoedhulp deel aan een gezellige middag op het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad. De organisatie is in handen van de sMiles Foundation. De hele middag staat in het teken van plezier, genieten en avontuur rondom auto’s. Norman: “Hoe meer bijzondere auto’s hoe leuker de dag, natuurlijk. Vandaar de oproep om zoveel mogelijk gave auto’s bij elkaar te krijgen.” In het dagelijks leven is Norman Smit directeur van een adviesbureau met meerdere vestigingen. In z’n vrije tijd steekt hij graag de handen uit de mouwen om anderen te helpen. Sinds kort doet hij dat als voorzitter van de sMiles Foundation.

Mooie dag voor de kinderen en de vrijwilligers

Een stukje meerijden in een Lamborghini, McLaren, Porsche 911 T Targa of een andere bijzondere auto is het hoogtepunt. Maar er is natuurlijk meer om van te genieten die dag. Zoals een stormbaan van bijna 18 meter in autothema, rondrijden in kleine autootjes, een auto beschilderen, een race-simulator en lekkere hapjes en limonade. Zelf neemt Norman z’n Lagonda LG45 uit 1937 mee. “Het is voor kinderen belangrijk om onbezorgd te kunnen lachen en je speciaal te voelen,” vertelt Norman. “Ik zie het als mijn opdracht om een match te maken tussen kinderen die wel een steuntje kunnen gebruiken en mensen die dat steuntje kunnen bieden. Dan hebben de kinderen een mooie dag en de vrijwilligers ook.”

Steunen met auto of donatie

De sMiles Foundation is in het leven geroepen door een groep enthousiaste rallyrijders die hun liefde voor auto’s combineren met de behoefte om anderen te helpen. Behalve ritjes met je bijzondere auto is er die dag nog meer te doen als vrijwilliger, bijvoorbeeld limonade schenken of helpen bij een activiteit. Daarnaast kunnen mensen ook steunen met een donatie. Alles is welkom om elk jaar weer een bijzonder event te kunnen organiseren. 

Meer over de gezinshuizen en pleegouders

Net als voorgaande jaren werkt de sMiles Foundation samen met Gezinshuis.com, een landelijk netwerk van 200 kleinschalige gezinshuizen. Daarnaast worden dit jaar ook kinderen uitgenodigd die wonen bij pleegouders via De Rading Jeugd en Opvoedhulp in Bunnik. Beide organisaties bieden in een kleinschalige setting hulp en zorg aan uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Wonen in een normaal huis in een normale buurt, biedt deze kinderen en jongeren de veiligheid, rust en professionele begeleiding die ze nodig hebben voor een goede start in het leven.